11 Октомври

09.10.2018

Почитувани,

Поради празникот 11–ти Октомври, часовите по странски јазици во четврток нема да се одржуваат. Истите ќе бидат надоместени во согласност со Вашите професори.

Нека ни е честит Денот на народното востание

На 11 октомври 1941 година во Прилеп, македонскиот народ и народностите што живееја на оваа територија, започнаа востание кое не е беше само спротивставување на фашизмот, туку и борба за самобитност и самостојност на македонскиот народ.

Филос

FacebooktwitterpinterestlinkedinFacebooktwitterpinterestlinkedin