First thousand words…

First thousand words in Italian

Забавна, шарена и многу ефикасна книга која содржи 1000 секојдневни италијански зборови. Оваа книга е наменета за деца од претшколска возраст, кои се среќаваат за прв пат со италијанскиот јазик.

Од бои и броеви, до „Дома“ и „На училиште“, децата ќе се забавуваат со пронаоѓањето на познати предмети преку слики, а притоа ќе ги изучуваат клучните италијански зборови.