ÇİT Programı

Програмата Çocuklar İçin Türkçe (ÇİT), воспоставена од страна на турскиот културен центар „Јунус Емре“ во Анкара, е најдобрата, воедно и најуспешната програма во областа на предавање на турски јазик на странските деца на светско ниво. Оваа програма се изведува со помош на истоимените книги наменети за деца од 6 до 9 годишна возраст, во кои преку игра, песна, боење и интересни прикаски, децата имаат прилика доста добро да го совладаат јазикот.

Проверката на знаење ќе се извршува на крајот на секоја втора целина.