Progetto Italiano!

Progetto Italiano 1 !! Nuovo Progetto italiano 1 – Прво ниво од еден модерен мултимедиален курс по италијански јазик.Се однесува на адолесценти студенти и возрасни кои посетуваат околу 90-100 часа. Nuovo Progetto italiano 1 се состои од: Книга, поделена на 11 наставни единици, лекции и 1 воведна; Работна тетратка, крстозбори, слушање текстови, видео активности, едукативни […]

Tutti Insieme!

Tutti Insieme! Tutti Insieme 1 – Оваа книга е првото од трите нивоа, изданија од курсот по италијански јазик којшто е иновативен, оригинален и забавен. Содржи 9 лекции преку кои децата ќе научат како да живеат во Милано.Ситуирана е во Милано и ги следи животите на четворица млади адолесценти од Италија. Лекциите, единиците се наменети […]

Forte!

Forte! Forte! 1 – Курс по италијански јазик за деца е првото од трите нивоа, изданија од курсот по италијански јазик којшто е иновативен и оригинален и се однесува на деца и млади од 7 до 11 годишна возраст, кои се доближуваат до италијанскиот јазик, како оние од Италија така и оние од странство. Forte! 2 – […]

Grandi amici!

Grandi amici ! Grandi amici – е курс по италијански јазик за деца. Овие книги се многу едноставни, со јасни и шарени фигури кои имаат дидактичка цел да го стимулираат учењето на италијанскиот јазик на многу природен и интересен начин. Се работи за курс по италијански јазик за три степени и е наменет за деца од 8 […]

Piccolo e forte

Piccolo e forte Piccolo e forte – е книга наменета за помали деца, со иновативни содржини за полесно изучување на италијанскиот јазик. Опфатени се различни активности за да се поттикне креативноста, комуникацијата и размислувањето кај најмладите. Изобилува со материјали, ликови од различни земји и фантастични приказни преку кои се збогатува јазикот.

First thousand words in Italian

First thousand words in Italian First thousand words in Italian е забавна, шарена и многу ефикасна книга која содржи 1000 секојдневни италијански зборови. Оваа книга е наменета за деца од претшколска возраст, кои се среќаваат за прв пат со италијанскиот јазик. Од бои и броеви, до „Дома“ и „На училиште“, децата ќе се забавуваат со […]