Agenda

Agenda Agenda претспавува прагматичен метод што го проектира ученикот во ситуации од секојдневниот живот, содржи многу богати додатоци: тематски индекс на концепти, транскрипти, граматички меморандум, табела за конјугација, мапа на светот што зборува француски јазик, календар на француски фестивали, фонетска азбука, табела со тегови, мерки и големини. Главни карактеристики : Ученикот е актер во своето […]

Le Nouveau Taxi !

Le Nouveau Taxi ! – за адолесценти и возрасни Le Nouveau Taxi ! – претставува  прагматичен метод што го проектира ученикот во ситуации од секојдневниот живот, со многу задачи од реалноста.   Многу јасна структура: 1 лекција = 1 двојна страница = 1 едукативна целина Ефективно работење на јазикот во напредна течност и приспособено на […]

Le mag, Vite, Pixel

Le mag, Vite, Pixel Le mag, Vite, Pixel – Овие различни методи се усогласени во единствена наставна единица, наменета за тинејџери, која на интерактивен начин ги поврзува учениците со светот на франкофонијата. Оваа метода изобилува со забавни теми кои се блиски со интересите на младите, културолошко катче преку кое се запознаваат со културата и историјата […]

Les Loustics

Les Loustics Зошто ја употребуваме методата Les Loustics? Таа нуди: Мотивирачко и разиграно учење по француски јазик со трите деца Алис, Лео и Меги! Лесен метод за употреба, тестиран кај деца и наставници во различни земји во светот. Многу визуелни и звучни документи блиски до среќниот свет на децата. Активно ориентиран и креативен пристап што им […]

Mes premiers..

Mes premiers pas en français Mes premiers pas en français e метода за најмладите почетници кои на едноставен начин се воведуваат во францускиот јазик преку доживувањата на главните ликови Пол и Виржини Мартан. Оваа метода изобилува со весели песни, вокабулар и едноставна синтакса, така што децата лесно навлегуваат и се навикнуваат на јазикот но истовремено и […]